Col·legi de les Teresianes
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

Tortosa - Col·legi Teresià (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusEdifici escolar
AutorAgustí Barlett Zaldívar
Situació Rosselló, 31-37
La primera escola teresiana de Tortosa va ser promoguda per Enric d'Ossó i establerta a la ciutat, inicialment al carrer Montcada, l'any 1895. Aquesta ubicació, sense pati per a l'esbarjo de les alumnes, no era la més idònia, però no va ser fins a l'any 1930 que es va poder inaugurar una nova escola, la construcció de la qual havia estat possible mercès a les facilitats que va donar la família Albacar Nicolau per tal que es pogués adquirir un terreny que tenien a la partida de Sant Llàtzer. La família va fer donació d'una part d'aquest terreny, amb la condició que la capella de l'escola pogués ser utilitzada per la gent del poble. El projecte del nou edifici va ser encarregat a l'arquitecte Agustí Barlett, la primera pedra es va col·locar l'any 1928 i es va acabar en poc més d'un any.

És un edifici de planta rectangular, de planta baixa i dos pisos, tres dels dos cossos més elevats i sobresortits en façana, concebuts a manera de torres. Enmig de la façana hi ha dues portes, una de les quals dona a la capella, presidides per una imatge de Santa Teresa de Jesús, situada damunt d'un pedestal i sota un dosser goticista.