Casa David Català
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

Tortosa - Casa David Català (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tortosa - Casa David Català (Foto: Enric, 2014)

AutorAugust Font Carreras / Josep M. Franquet (reforma)
Situació Cervantes, 12 / Ramon Berenguer IV, 19
Es coneixia popularment com la Casa de les Torretes, en referència a les dues grans torres del xamfrà, originalment cobertes amb cúpules còniques. Va ser propietat de David Català Franquet (Tortosa, c. 1926 – 1983), polític, advocat i periodista.

L'edifici ha tingut una vida força atrafegada. Va ser ocupat durant la guerra i posteriorment convertit en caserna de la Guàrdia Civil. En aquella època les torres ja havien perdut les cobertes, però encara conservava el jardí davanter. La reforma integral es va produir l'any 1968, quan l'arquitecte Josep M. Franquet va afegir-hi una planta més i va eliminar el pati per construir-hi botigues. La casa ha estat reformada de nou el 2020 per Jordi Català Polo.