Casa Segarra (o casa Matheu)
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

Tortosa - Casa Segarra o Matheu

Tortosa - Casa Segarra o Matheu (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorPau Monguió Segura (signa els plànols Pere Caselles)
Situació Cervantes, 2 / Teodor Gonzàlez, 39
Encarregada per Facund Segarra Ramis, l'any 1907, a l'arquitecte Pau Monguió -el principal representant del modernisme tortosí-, la casa es coneix habitualment amb el nom dels següents propietaris, els Matheu. És un edifici de planta baixa i tres pisos que concentra el seu protagonisme en el xamfrà, Allà hi ha ubicada una magnífica tribuna modernista, amb els seus vidres emplomats, i l'arc de coronament, que dona accés a un balcó semicircular. És remarcable l'acabat d'estuc d'aquest tram de façana, amb formes florals, mentre que les façanes laterals simulen un encoixinat.

Donat que en aquella època Pau Monguió era arquitecte municipal i no podia signar obra privada a Tortosa, els plànols van ser signats per l'arquitecte municipal de Reus, Pere Caselles.