Casa Margenat
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

Tortosa - Casa Margenat

Tortosa - Casa Margenat (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tortosa - Casa Margenat (Foto: Enric, 2014)

Situació Cervantes, 22-26
L'Eixample de Tortosa s'urbanitza als anys setanta i vuitanta del segle XIX, especialment després de l'enderrocament de les muralles del carrer de la Unió. Una de les primeres actuacions, fins i tot anterior a la primera parcel·lació, va ser la que va promoure Francesc Margenat i Tarragó. Es tracta de tota una illa de cases, dins de la qual hi havia també la Fàbrica Margenat, dedicada a l'elaboració de farines d'arròs, derruïda i transformada en habitatges moderns, l'any 1990. La part original destinada a habitatges forma un conjunt unitari, de planta baixa i dos pisos, amb grans arcs rebaixats a la planta baixa, d'un estil academicista molt habitual als anys setanta del segle XIX.