Casa Bernat Grego
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

Tortosa - Casa Bernat Grego

Tortosa - Casa Bernat Grego (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorRamon M. Riudor Capella
Situació Argentina, 15
Casa projectada per Ramon M. Riudor Capella (Barcelona, 1867 - 1938), l'any 1910. És un edifici entre mitgeres, de planta baixa, entresol i pis principal, que parteix d'una construcció preexistent. D'un estil a cavall entre el modernisme i l'eclecticisme, presenta una façana simètrica, centrada per una tribuna de fusta, sota la qual hi ha una destacada mènsula amb un rostre femení i relleus vegetals, de gust plenament modernista. També és remarcable el treball de ferro forjat de la porta de veïns. Els frontons que coronen les llindes del pis principal i la balustrada del terrat tenen, en canvi, un regust més academicista.

La casa va ser propietat de Bernat Grego Valls, comerciant d'olis i va quedar molt malmesa durant la Guerra Civil, de manera que la família es va haver de traslladar a la casa Pilar Fontanet, que per això es coneix també com a casa Grego. Un cop restaurada la casa, els baixos van ser ocupats durant molts anys pels magatzems Chordà.