Seminari Diocesà
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

Jordi Contijoch. Calaix.Gencat.cat-

Jordi Contijoch. Calaix.Gencat.cat- (Foto: Jordi Contijoch -Calaix.Gencat.cat-)

AutorVicente Traver Tomás
Situació Crtra. del Seminari
Situat dalt d'un turó, als afores de la ciutat, és un edifici de grans dimensions inaugurat l'any 1952, en època del bisbe Emmanuel Moll. Està format per un conjunt de pavellons rectangulars distribuïts al voltant de tres patis interiors. El cos central és la capella, dedicada a l'Assumpció, un edifici de tres naus, amb el presbiteri decorat amb pintures de Josep Obiols. Destaquen, als extrems, dues torres campanar de cobertes piramidals. El conjunt, construït bàsicament amb maó vist, combinat amb detalls ornamentals de pedra artificial, és d'un estil monumentalista de referències renaixentistes, fins al punt d'haver-se'l qualificat del petit Escorial.

Va ser projectat per l'arquitecte diocesà Vicente Traver Tomás (Castelló, 1888 – 1966), que va desenvolupar la seva obra -qualificada de castissista- sobretot a Castelló, d'on va ser alcalde durant el primer franquisme.

Actualment acull el Col·legi Diocesà Sagrada Família de Tortosa, dues residències d’estudiants, l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport i un alberg i residencial.