Estació
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

Tortosa - Estació. Dipòsit d'aigua

Tortosa - Estació. Dipòsit d'aigua (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusEstació
Situació Francesc Vicenç Garcia, 6-12
La línia de ferrocarril de Barcelona a Tortosa es va inaugurar l'any 1867 a la banda esquerra del riu, un factor determinant pel desenvolupament de l'Eixample tortosí cap aquest sector. Inicialment es va construir una primera estació provisional de fusta, substituïda per l'actual l'any 1869. Com la majoria d'estacions ferroviàries de l'època, és un edifici academicista, de línies neoclàssiques, amb el parament de la planta baixa simulant un encoixinat i les finestres del pis ressaltades amb trencaaigües escalonats. Una balustrada corona tot el perímetre de l'edifici. La façana que dona a les vies té un porxo format per una estructura metàl·lica amb columnes de fosa. Al costat de l'estació es conserva un gran dipòsit d'aigua, també amb una estructura de foneria.