Monument a Salvador Videllet
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

Tortosa - Monument a Salvador Videllet

Tortosa - Monument a Salvador Videllet (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorSalvador Tarragó Cid
Situació Pg. Joan Moreira, davant de l'Auditori
Monument dedicat a Salvador Videllet Sol el Blanquet (Tortosa, c.1872 - 1961), qui, a la riuada de 1907, va salvar 78 vides amb la seva actuació heroica. Consta d'una estructura d'acer corten, amb la figura retallada de Videllet agafant un rem, en el qual estan marcats els nivells de les principals riades patides a Tortosa, i una peça de marbre amb la llegenda explicativa. Està situat als jardins que envolten el Teatre Auditori Felip Pedrell, obra de Jordi Bonet Armengol, de 1995, que recorda -per la forma d'envelat- l'auditori Pau Casals del Vendrell, de 1981, projectat per ell mateix.