Església dels Dolors
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

Tortosa - Església de la Mare de Déu dels Dolors

Tortosa - Església de la Mare de Déu dels Dolors (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorFrederic Llorca Mestre
Situació Maria Rosa Molas, 35
Església parroquial inaugurada el 5 de setembre de 1970. És un edifici de línies modernes, amb un exterior ritmat amb un seguit de mòduls verticals que inclouen una creu al seu interior. La façana principal, on hi ha la porta, està acabada amb una gelosia, tret de la part central on s'alça un poderós campanar presidit per una creu de grans dimensions. A l'interior del temple, hi ha pintures murals d'Àngel Acosta.

És una obra de Frederic Llorca Mestre, que es va esforçar a crear temples innovadors, en la línia del preconitzat pel Concili Vaticà II. El prolífic Llorca Mestre va ser arquitecte municipal i diocesà i va projectar i restaurar tota mena d'edificis.