Museu de Tortosa
(Tortosa | Remolins i Sant Jaume - Baix Ebre)

Museu de Tortosa - Creu de terme (segle XV) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Museu de Tortosa - Escut de Scala-Dei (segle XVI-XVII)

Museu de Tortosa - Escut de Scala-Dei (segle XVI-XVII) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Museu de Tortosa - Retaule de l'antiga Casa de la Ciutat (Finals segle XVI)

Museu de Tortosa - Retaule de l'antiga Casa de la Ciutat (Finals segle XVI) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Museu de Tortosa - Taula de la Verge dels Procuradors (Finals segle XVI-inicis XVII)

Museu de Tortosa - Taula de la Verge dels Procuradors (Finals segle XVI-inicis XVII) (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusMuseu
Situació Rambla Felip Pedrell, 3
El Museu Municipal de Tortosa es va crear l'any 1900 sota l'impuls de l'arquitecte municipal Joan Abril, que va recopilar les nombroses troballes arqueològiques que s'anaven produint amb la transformació urbanística de la ciutat. Al llarg dels anys ha tingut diverses seus fins que l'any 2012, es va traslladar a l'Antic Escorxador.

Compta amb un fons permanent exposat en sis àmbits, des de la prehistòria fins al segle XX: la prehistòria, el món dels ibers, la Dertosa romana, la Turtuxa musulmana, la Tortosa cristiana i la modernitat. El 2022 s'està ampliant per acollir obres de tres importants artistes tortosins: els pintors Francesc Gimeno i Antoni Casanova i l'escultor Agustí Querol.