Casa de Sant Jordi (La Sinagoga)
(Tortosa | Remolins i Sant Jaume - Baix Ebre)

Tortosa - Casa de Sant Jordi

Tortosa - Casa de Sant Jordi (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Major de Remolins, 42
Edifici d'origen medieval situat a l'entrada del call jueu, on hi hagué portal de Vimpeçol. S'ha considerat tradicionalment com l'antiga sinagoga, tot i que sembla que, en realitat, aquesta estava situada en un altre indret (vegeu enllaç). La casa que ens ha pervingut és només el que resta del que devia haver estat un gran casal, però que es va dividir en habitatges independents a partir de 1860. Sembla que la seva construcció es podria situar al segle XIV i que va fer funcions d'hospital (l'hospital de Sant Jordi). Al segle XVIII va ser caserna de cavalleria, amb el nom de Quarter del Príncep o de Remolins.