Portal dels Jueus
(Tortosa | Remolins i Sant Jaume - Baix Ebre)

Tortosa - Portal dels Jueus

Situació Al final del carrer de la Figuereta
Està situat enmig del tram de muralla del Call, al qual comunicava amb el cementiri jueu, situat just al davant, extramurs. Era un portal secundari que es denominava també Salvaigües, perquè es feia servir quan el portal de Vimpeçol quedava anegat per l'aigua del riu. Se'l coneixia igualment com el portal del Ferrer donat que la seva porta estava revestida de ferro (porta ferrada). L'estructura actual del portal, amb un arc de mig punt i una volta rebaixada, és fruit d'una refecció del segle XV.

L'any 1496, la porta ferrada va ser lliurada pel rei Ferran II al mestre de Montesa per a l’església de la fortalesa de Sant Jordi d’Alfama.