Rombes bessons
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Rombes bessons (Parc Cervantes)

Barcelona - Rombes bessons (Parc Cervantes) (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorAndreu Alfaro Hernández
Situació Parc Cervantes
Obra d'Andreu Alfaro (València, 1929 - 2012) de l'any 1976, realitzada en alumini anoditzat pintat, de 450 x 700 x 370 cm, instal·lada al Parc Cervantes l'any 1977, inicialment de manera provisional, però que, atès l'èxit que va assolir, s'hi va quedar de manera definitiva. És un exemple molt representatiu del tipus d'escultura que va caracteritzar l'obra d'Alfaro als anys setanta i vuitanta. Són estructures geomètriques que "giren" al voltant d'una generatriu, generant una sensació de moviment. Alhora, permeten que l'espectador pugui tenir perspectives molt diferents depenent de l'angle de contemplació.