Font de l'Esperança
(Tortosa | Remolins i Sant Jaume - Baix Ebre)

Tortosa - Font de l'Esperança

Tortosa - Font de l'Esperança (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Jardins del Príncep
De l'antic Balneari d'en Porcar, el més interessant que en resta és la font natural, restaurada per l'Ajuntament l'any 2015. Situada al costat de la muralla medieval de Remolins, és accessible des dels Jardins del Príncep -als antics jardins del balneari- baixant per unes escales, ja que tant la deu com la gruta com els brolladors, es troben a un nivell molt més baix.

La font, que pertanyia originalment a l'hort de les clarisses, era utilitzada des de molt antic, tot i que es considerava que era aigua dolenta, que no servia per ni pel consum ni pel rec. A mitjan segle XIX, Jaume Tió Noé, periodista i escriptor romàntic, va utilitzar la font com a banys públics. Posteriorment, comprovades les seves propietats medicinals, i descobertes dues noves deus molt a prop, un nebot seu, Manuel Porcar i Tió, va emprendre la construcció del balneari, ja a les acaballes del segle XIX.