Jardins del Príncep
(Tortosa | Remolins i Sant Jaume - Baix Ebre)

Tortosa - Jardins del Príncep

Tortosa - Jardins del Príncep (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusParcs i jardins
Situació Castell de la Suda
Parc urbà fruit de la reconversió dels antics jardins romàntics del Balneari d'en Porcar, creat al segle XIX i que va estar en funcionament fins a l'any 1923. Després va ser ocupat per les monges salesianes i finalment, l'any 1970, va ser adquirit per l'Ajuntament de Tortosa. Aquest va decidir, l'any 1989, a proposta de la Fundació José Celma Prieto, convertir els jardins en un museu d'escultures a l'aire lliure. Totes les obres van ser realitzades per l'escultor Santiago de Santiago. Va ser inaugurat per Felip de Borbó, llavors Príncep d'Astúries, l'any 1991 i, des d'aleshores duu el nom de Jardins del Príncep.

A banda de les escultures, els jardins contenen una interessant col·lecció botànica, amb flora autòctona barrejada amb espècies d'arreu del món.

Des dels jardins es pot accedir a la muralla medieval de Remolins i fer el seu recorregut, per la part superior, fins a arribar a la torre del Cèlio, del segle XIV,