Grup escultòric La lluita de la humanitat
(Tortosa | Remolins i Sant Jaume - Baix Ebre)

Tortosa - Jardins del Príncep Grup escultòric <i>La lluita de la humanitat</i>

Tortosa - Jardins del Príncep Grup escultòric La lluita de la humanitat (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorSantiago de Santiago Hernández
Situació Jardins del Príncep
De tota l'obra de Santiago de Santiago exposada als Jardins del Príncep, sens dubte la més impactant és el conjunt escultòric que porta per títol La lluita de la humanitat. Sobre una plataforma quadrada, podem veure, a cadascun dels angles, quatre grups escultòrics. L'inici de la vida, L'home en societat, L'home en particular i L'ocàs de la vida. I al centre, un espectacular monòlit de 7,5 m d'alçada, format per una quarantena de figures humanes amalgamades. Està fet amb marbre negre de Calatorao.