Cal Xenda
(El Vendrell (nucli) - Baix Penedès)

El Vendrell - Doctor Robert, 6

El Vendrell - Doctor Robert, 6 (Foto: Albert Esteves, 2021)

El Vendrell - Doctor Robert, 6 (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer Doctor Robert, 6
Casa unifamiliar entre mitgeres, de l'any 1913. En aquest solar hi havia hagut uns magatzems, propietat d'Emili Figueras, "Xenda". Va quedar molt malmès amb les inundacions de l'any 1913 (l'aiguat de Sant Miquel) i aquell mateix any es va construir la casa, dins d'un estil vagament modernista. Li dona personalitat el disseny sinuós dels respiralls, la cornisa i la barana del terrat. La planta baixa ha estat completament alterada.

Segons l'Inventari del Modernisme, de Valentí Pons, la semblança amb dues cases de Barcelona, a la plaça Letamendi i al carrer Roca i Batlle, podrien fer pensar en l'autoria de J.F. Granell