Església de la Mare de Déu de la Consolació (Jesús)
(Tortosa | Riba dreta - Baix Ebre)

Tortosa - Noviciat i capella de la Mare de Déu de la Consolació (Jesús)

Tortosa - Noviciat i capella de la Mare de Déu de la Consolació (Jesús) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tortosa - Capella de la Mare de Déu de la Consolació (Jesús)

Tortosa - Capella de la Mare de Déu de la Consolació (Jesús) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAgustí Barlett Zaldívar
Situació Jesús. Av. Santa Maria Rosa Molas, 2
El noviciat de la Congregació de les Germanes de la Consolació, a Jesús, va ser promogut per la mare M. Rosa Molas, a mitjan segle XIX. Tenia una capella neogòtica, que es va enderrocar l'any 1979, quan es van construir les noves dependències del noviciat. Anys abans, entre 1952 i 1957, s'havia construït l'església actual, adossada als antics edificis. Les obres van ser dirigides per Agustí Barlett, arquitecte municipal de Tortosa.

És un edifici neoromànic, de tres naus, amb transsepte i absis rectangular. La façana principal és perfectament simètrica, amb el cos central lleugerament sobresortit. En aquest cos central hi ha la porta, de mig punt, amb el timpà esculpit, una fornícula amb la imatge de la Mare de Déu, i el campanar, obert als quatre vents. Interiorment, la nau central té el doble d'amplada que les laterals i coberta plana, amb cassetons.

El noviciat és obra de Frederic Llorca Mestre.