Capella de Sant Josep, de les Carmelites Descalces (Jesús)
(Tortosa | Riba dreta - Baix Ebre)

Tortosa - Capella de Sant Josep, de les Carmelites Descalces (Jesús)

Tortosa - Capella de Sant Josep, de les Carmelites Descalces (Jesús) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Jesús. Crtra. de Xerta, 169
El convent de les germanes carmelites de Jesús va ser fundat l'any 1877, amb monges procedents de Saragossa. Inicialment, comptava amb una modesta capella que aviat va ser substituïda pel temple actual, edificat entre 1887 i 1888. És un edifici de dimensions considerables, d'una única nau, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis poligonal, amb capelles laterals entre els contraforts. Està bastit amb maçoneria i maó vist, aquest utilitzat per emmarcar les obertures i a la part superior dels contraforts. La façana principal té un acabat d'estuc, imitant carreus, una porta senzilla de mig punt, amb arquivoltes, i una gran rosassa. Entre aquesta i la porta hi ha una fornícula rectangular amb la imatge de sant Josep.