Molins del Comte
(Tortosa | Riba dreta - Baix Ebre)

Tortosa - Molins del Comte

Tortosa - Molins del Comte (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusMolí
Situació Camí dels Molins del Comte
Necessita intervenció urgent
Conjunt de tres molins, situats a 1 km del nucli de Jesús, disposats esglaonadament, aprofitant un talús, molt a prop de l'ermita de Sant Bernabé, on hi ha les restes del Molí de Dalt. Es proveïen de la séquia de la Servera. Es conserven restes de murs fets amb carreus ben escairats i les mènsules de suport d'un sostre de fusta, potser corresponent a la sala de moles. També hi ha vestigis de la séquia elevada, el cup i el carcabà. Baixant el talús s'arriba als altres dos molins, un d'ells cobert per una antiga granja porcina. Tot plegat en molt mal estat de conservació.

Els molins, també denominats de la Palomera estan documentats des del segle XII.