Pont del Mil·lenari
(Tortosa | Riba dreta - Baix Ebre)

Tortosa - Pont del Mil·lenari (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusPonts i aqüeductes
AutorJosé A. Fernández Ordóñez / Julio Martínez Calzón
Situació Crtra. C-42, km 13
Pont de línies modernes que travessa l'Ebre cap al final de l'Eixample del Temple, al límit del nucli urbà. Va ser construït l'any 1988, coincidint amb la celebració del mil·lenari del naixement de Catalunya, d'on li ve el nom. Té forma d'arc i unes grans bigues de ferro ancorades en pedestals de formigó. És obra dels enginyers de camins José A. Fernández Ordóñez i Julio Martínez Calzón, tots dos especialistes en aquestes estructures, i va ser considerat el pont hiperestàtic amb més llum d'Europa, 180 m. Al seu interior, hostatja el Museu de l'Ebre.