Pont de l'Estat
(Tortosa | Riba dreta - Baix Ebre)

Tortosa - Pont de l'Estat

Tortosa - Pont de l'Estat (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tortosa - El pont antic

Tortosa - El pont antic (Foto: Ignasi Canals -Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya-, 1921)

TipusPonts i aqüeductes
AutorCésar Villalba Granda, Eduardo Torroja Miret
Situació Av. Cristòfol Colom / Plaça de la Constitució
Pont que comunica el nucli de Tortosa amb el de Ferreries. Va ser construït entre 1939 i 1941 per substituir l'antic pont del segle XIX, situat al mateix lloc, destruït per les tropes republicanes l'any 1938. Té 165 m de llargada i consta de tres trams. Està fet amb grans bigues de ferro recolzades sobre pilars de formigó i una estructura de tres grans arcades, d'arc rebaixat, també de ferro, a la part superior, mitjançant soldadura autògena. Va ser reformat l'any 2016, reforma que va comportar l'obertura d'unes noves escales al passeig de l’Ebre de Ferreries.