Torre de Campredó
(Tortosa | Perifèria - Baix Ebre)

Tortosa - Torre de Campredó (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tortosa - Torre de Campredó, des de la Torre de la Carrova

Tortosa - Torre de Campredó, des de la Torre de la Carrova (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Campredó. Sector de la Font de Quinto
Antiga casa forta, amb funcions de torre de vigilància, construïda probablement al segle XIII, amb modificacions posteriors, com la corsera, de la qual en resten les mènsules. Es coneix també com la Torre de Font de Quinto. Ben comunicada amb la torre de la Carrova, situada a l'altra riba, ambdues exercien un control molt efectiu sobre l'estuari de l'Ebre.

És un edifici de planta rectangular, originalment dividit en dues sales, les dues cobertes amb volta de canó. L'aparell està constituït de carreus petits i irregulars, amb molta argamassa. La porta, de mig punt, està situada a 1 m de terra. Hi ha diverses espitlleres i alguna finestra -oberta amb posterioritat-. L'edifici es va utilitzar, en època moderna, com a casa de pagès, fet que hauria contribuït a la seva preservació. També es va fer servir durant la guerra civil, època a la qual pertanyen uns grafits conservats al seu interior. Va ser restaurada l'any 2009.