Monument a la Corona d'Aragó
(Tortosa | Riba dreta - Baix Ebre)

Tortosa - Monument a la Corona d'Aragó

Tortosa - Monument a la Corona d'Aragó (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorInnocenci Soriano-Montagut o Àngel Acosta Martín
Situació Plaça de la Corona d’Aragó
El monument, ubicat en una rotonda del barri de Ferreries, va ser inaugurat l'any 1990, dedicat a la Corona d'Aragó. Alguna font -Ilercavonia Fandom-, afirma que aquest disseny, tot i ser encarregat a Soriano el 1975, va ser executat, finalment, per Àngel Acosta Martín. Està format per un gran pedestal de tres cares, damunt del qual se n'alça un altre de més petit, el qual és coronat per una parella, feta en bronze, ballant una jota, dansa comuna a les tres comunitats que formaven part de la Corona d'Aragó, els respectius escuts de les quals estan adossats al pedestal, que té, cadascuna de les cares, dedicada a cada comunitat.