Escultura Parella del Pa Beneït
(El Vendrell (nucli) - Baix Penedès)

El Vendrell Escultura <i>Parella del Pa Beneït</i>

El Vendrell Escultura Parella del Pa Beneït

AutorJordi Llucià Martí
Situació Carrer de Santa Anna / Carrer Barceloneta Alta
Inaugurada l'any 2009, està situada en una petita placeta del carrer de Santa Anna. Mostra una parella, abillada amb els símbols tradicionals de la festa del Pa Beneït.

La festa del Pa Beneït és una de les més tradicionals del Vendrell. El seu origen es remunta a l'edat mitjana, quan es beneïa la farina vella abans de segar el blat nou. En la tradició moderna, diverses parelles fan un cercavila, guarnits especialment per a la festa. Els nois porten un clavell a la solapa, i les noies duen mantellina i una fusta guarnida on s'hi posa la coca de sucre per ser beneïda.