Masia Cabot
(Vilassar de Mar - Maresme)

Vilassar de Mar - Masia Cabot (Foto: Albert Esteves, 2007)

Vilassar de Mar - Masia Cabot. Mosaic a la tanca

Vilassar de Mar - Masia Cabot. Mosaic a la tanca (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Av. Eduard Ferrés, 1
Masia construïda a finals del segle XVIII, que tenia al seu voltant una àmplia extensió de terres dedicades al conreu, actualment urbanitzades. A començament del segle XIX era propietat de l'empresari xocolater Roc Batllori. L'any 1917 va ser adquirida per Francesc Cabot i l'any 1943, quan era propietat de Pere Cabot, va ser objecte d'una acurada reforma, projectada per l'arquitecte Miquel Brullet i Monmany, deixeble i col·laborador de Jujol.

Estructuralment, és un edifici de planta baixa, pis i golfes, de composició simètrica, amb un coronament mixtilini típicament barroc, perfilat amb motllures i decorat amb dos gerros. De la façana destaquen especialment els esgrafiats, realitzats pel mataroní Santiago Alsina en la reforma de l'any 1943, d'entre els quals sobresurt el magnífic rellotge de sol.

Al mur que tanca la parcel·la hi ha uns interessants mosaics, executats l'any 1992 pel ceramista mallorquí Miquel Albertí Rotger.