Can Bisa
(Vilassar de Mar - Maresme)

Vilassar de Mar - Can Bisa

Vilassar de Mar - Can Bisa (Foto: Albert Esteves, 2021)

Vilassar de Mar - Can Bisa (Foto: Josep M. Ardèvol, 1996)

Vilassar de Mar - Can Bisa. Capelleta de la Verge de Montserrat al jardí

Vilassar de Mar - Can Bisa. Capelleta de la Verge de Montserrat al jardí (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorMelcior Vives, m.o.
Situació Carrer Rector Bartrina, 3-7
Edifici aïllat, d'una sola planta, amb un terrat practicable on hi ha un cos octogonal coronat amb una cúpula. Tant la façana principal com la posterior, que dona al jardí, tenen tres grans obertures d'arc de mig punt, separades per pilastres amb capitells jònics.

Va ser construït l'any 1851 per Francesc Bisa Arnau, membre d'una nissaga de mariners i comerciants, alguns dels quals -com ell mateix, que era armador- van fer fortuna amb el comerç ultramarí. Per això la casa es coneix també com Ca l'Americano. Actualment és la seu de l'Espai Cultural Can Bisa. Unes grans peces ceràmiques de Carme Balada adornen tant el pati de Can Bisa com l'entrada dels habitatges veïns dels arquitectes Batlle i Roig.