Habitatges Can Bisa
(Vilassar de Mar - Maresme)

Vilassar de Mar - Habitatges Can Bisa. Frontal de l'antiga fàbrica.

Vilassar de Mar - Habitatges Can Bisa. Frontal de l'antiga fàbrica. (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorBatlle i Roig Arquitectura (Enric Batlle / Joan Roig)
Situació Carrer Montserrat, 10-14
Conjunt d'habitatges edificat entre els anys 2009 i 2012 dins l'illa urbana de Can Bisa, una casa d'estil colonial de mitjan segle XIX, que va ser rehabilitada com a equipament cultural. L'edifici d'habitatges substitueix un antic edifici industrial, Can Bosch, les façanes del qual estaven protegides i calia conservar-les o refer-les. Per això es va recuperar una part de l'antiga factoria com a element testimonial. El bloc descriu un volum en forma de ela, que inclou 14 habitatges i un equipament municipal. L'acabat superficial d'estuc blanc texturat està en sintonia amb l'acabat de la casa colonial.