Cal Perer Forner o Cal Quim
(Banyeres del Penedès - Baix Penedès)

Banyeres del Penedès - Cal Pere Forner

Banyeres del Penedès - Cal Pere Forner (Foto: Albert Esteves, 2018)

Banyeres del Penedès - Cal Pere Forner (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Plaça de l'Ajuntament, 4
Edifici que té una estreta façana que dona a la plaça de l'Ajuntament, que duu la data de 1912, i que destaca per la seva interessant composició i la seva policromia. Originalment, era una casa entre mitgeres, per això la façana lateral és cega. La porta i el balcó de la primera planta s'unifiquen sota una gran arcada. El pis superior s'obre amb un balcó, amb la llosana de pedra i barana corbada de forja. La façana es corona amb un enorme capcer amb relleus de fullatge. És un edifici d'estil eclèctic, amb elements ornamentals modernistes.

Segons Marina Farré*, el nom de la casa és Cal Pau Forner, derivat de la professió de l'antic propietari. Es coneix també com Cal Xic Quim, ja que era el fill petit de Cal Quim. Cal Pere Forner correspondria al núm. 4 de la mateixa plaça. En canvi, el POUM municipal manté el nom que figura a l'Inventari del Patrimoni, és a dir Cal Pere Forner.

*Els renoms de les cases de Banyeres del Penedès