Convent de les Germanes Oblates (Consell Comarcal)
(Tortosa | Perifèria - Baix Ebre)

Tortosa - Convent de les germanes Oblates (Consell Comarcal)

Tortosa - Convent de les germanes Oblates (Consell Comarcal) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJoan Abril Guanyabens
Situació Raval de la Llet. Barcelona, 152
Convent fundat a partir d'una donació de Teodora Grau i Huguet que va fer possible que, l'any 1878, es pogués adquirir el terreny i la casa que hi havia. Uns anys més tard -1885-, la germana Àgata de Jesús (superiora de les Germanes Oblates del Santíssim Redemptor) va fer construir un edifici nou. De tres plantes, en forma d'U, amb el cos longitudinal obert amb un seguit d'arcs de mig punt idèntics als tres pisos. La capella, dedicada al Sant Àngel i inaugurada el 1907, està connectada a un dels cossos transversals de l'edifici. A la planta baixa hi havia la cuina, al primer pis les habitacions de les monges i, a la segona planta, hi residien les noies acollides. Tot el conjunt estava envoltat de tarongers.

L'any 1986 les monges van abandonar el convent i la finca va ser adquirida pel Consell Comarcal del Baix Ebre, que hi va ubicar la seva seu.