Ca l'Alfons Murtra
(Vilassar de Mar - Maresme)

Vilassar de Mar - Ca l'Alfons Murtra

Vilassar de Mar - Ca l'Alfons Murtra (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer Sant Roc, 37-39
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos, format per dos habitatges independents, però amb façana unitària. Aquesta és completament simètrica, amb els dos portals als eixos centrals i balcó corregut al primer pis, amb la barana de forja. Les finestres estan decorades amb relleus motllurats sobre les llindes, amb motiu florals. El parament de la planta baixa és un estucat que imita un encoixinat i el dels dos pisos està decorat amb un esgrafiat en relleu, amb un entrelligat de fulles i flors.

La casa ser construïda cap a l'any 1894 per Alfons Murtra i Cuquet (Vilassar de Mar, 1860 - Vilassar de Mar, 1927), membre de la segona generació de propietaris de la fàbrica tèxtil de Can Civil (Murtra i Cia).