Cementiri de Tortosa
(Tortosa | Perifèria - Baix Ebre)

Tortosa - Cementiri de Sant Llàtzer

Tortosa - Cementiri de Sant Llàtzer (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJoan Abril Guanyabens
Situació Cami Martí, 26
Situat als afores de la ciutat, damunt del raval de Sant Llàtzer. Va ser inaugurat l'any 1923, tot i que el projecte, de l'arquitecte municipal Joan Abril Guanyabens, s'havia fet l'any 1900. En substitueix un de més antic, que estava situat a l'actual Parc dels Països Catalans. Té una planta en forma d'estel amb tres amplis passeigs de xiprers. Davant de l'entrada hi ha la capella. Els nínxols van ser projectats per Francesc Mora Berenguer, l'any 1899.

Compta amb alguns panteons i sepulcres d'interès, com el de Ricardo Climent, de l'escultor Àngel Cerveto, de 1928, o el d'Homedes-Llopis, de Carles Riba i Garcia, de 1941. També cal destacar dues capelles historicistes: la capella Cachot, neogòtica, i la capella Grego, neoromànica i una de molt original, la capella Cinca-Piqué, d'estructura cilíndrica. I l'àngel de bronze del panteó Espuny, obra de José Luís Cerezo.