Església de la Mare de Déu de l'Oliva (Bítem)
(Tortosa | Perifèria - Baix Ebre)

Tortosa - Església de Bítem

Tortosa - Església de Bítem (Foto: Albert Xufanc, 2010)

AutorFrederic Llorca Mestre
Situació Bítem
Construïda entre 1960 i 1966 per substituir una església més antiga. Va ser projectada per Frederic Llorca Mestre (1920-1999), arquitecte del bisbat de Tortosa. L'edifici és d'una sola nau, rectangular, capçada amb un absis semicircular. El seu element més destacat és el campanar, format per un doble mur de formigó, aplacat amb pedra, amb una espadanya de dos ulls al capdamunt. Els vitralls són de Bronson Shaw.

L'advocació a la Mar de Déu de l'Oliva es deu al bisbe Silvestre García Escalona, natural d'Almonacid de Toledo, qui, l'any 1713, va decidir desplaçar com a patrona del poble a Santa Maria de Bítem per posar al seu lloc la patrona del seu poble, la Mare de Déu de l'Oliva.