Restaurant Bayona (La Panadella)
(Montmaneu - Anoia)

Montmaneu - La Panadella. Restaurant Bayona (Foto: Valentí Pons, 2021)

Montmaneu - La Panadella. Restaurant Bayona. Etiqueta antiga

TipusEstabliment comercial
Situació La Panadella. Antiga Nacional II, km 532
La Panadella ha estat tradicionalment un lloc de parada i fonda degut a la seva situació geogràfica, a mig camí entre Lleida i Barcelona. Acabada la Guerra Civil, l'any 1940, els germans Magí i Manuel Queralt van adquirir un terreny a tocar de la carretera N-II i, entre 1948 i 1949 van alçar-hi una benzinera i un alberg amb restaurant, ampliat uns anys després, atès l'increment de tràfic i la popularitat de l'establiment. L'obertura de l'autovia, que passa a poca distància però ja no per davant de l'establiment, semblava amenaçar la seva subsistència però, tanmateix, la seva popularitat s'ha mantingut i segueix plenament actiu.