Casa del carrer Mirallers, 10B
(Barcelona | Santa Maria - Barcelonès)

Barcelona - Carrer Rosic, 4

Barcelona - Carrer Rosic, 4 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Carrer Rosic, 4 (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Mirallers, 10B / Rosic, 4
Edifici construït, probablement, al segle XVI, amb intervencions posteriors, especialment al segle XVIII. De proporcions notables, està articulat al voltant d'un pati interior, La façana del carrer Rosic devia ser la principal al segle XVI. Conserva restes de dues finestres d'aquella època, una d'elles reconvertida en porta. El més probable és que es tractés d'un palau senyorial gòtic-renaixentista, transformat en un edifici d'habitatges al segle XVIII, tot respectant la major part de l'estructura antiga i afegint-hi els dos pisos superiors els quals substituïren una probable galeria de solana.