Antiga botiga de la casa Figueras
(Barcelona | El Carme - Barcelonès)

Barcelona - Carme, 11 (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusEstabliment comercial
AutorAntoni Ros Güell, pintor; Mario Maragliano, mosaicista (atrib.)
Situació Carme, 11 / De les Cabres
La família Figueras tenia la seva botiga a la Rambla, un establiment amb una magnífica decoració modernista, de l'any 1901, que afortunadament encara es conserva. Tanmateix, tenia una segona botiga, més antiga, al carrer del Carme. Aquesta botiga va ser redecorada a començament del segle XX en un estil molt similar al de la botiga de la Rambla. Aquesta ornamentació s'havia mantingut oculta a causa de reformes posteriors i va ser redescoberta i restaurada, l'any 2017.

Es tracta d'un mosaic realitzat amb tessel·les de ceràmica esmaltada i de vidre de forma quadrangular. A la cantonada hi ha un gran medalló amb la llegenda fundada en 1820. A la façana del carrer de les Cabres podem llegir Sémolas Tapiocas Purés Chocolates Perlas.