Casa Pau (Antic Casino)
(Xerta - Baix Ebre)

Xerta - Casa Pau (Antic Casino)

Xerta - Casa Pau (Antic Casino) (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusAteneus i centres socials
Situació Plaça Major, 16
Edifici en cantonada, de planta baixa, pis i golfes, l'origen del qual es pot recular al segle XVIII, però que ha patit moltes modificacions posteriors, als segles XIX i XX. Abans de la Guerra Civil era propietat de Josep Ricart, propietari de la fàbrica de torrons la Xertolina. Va ser la seu del Círculo Chertense, el casino de la gent benestant del poble, constituït l'any 1896.

El més interessant de l'edifici és el ràfec, sostingut amb cabirons d'extrems treballats. Cal remarcar especialment el de la cantonada, un cap de drac que té la boca oberta i la llengua en forma de fletxa.