Casa de la Vila (Escoles Velles)
(Xerta - Baix Ebre)

Xerta - Casa de la Vila (Escoles Velles)

Xerta - Casa de la Vila (Escoles Velles) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorRamon Salas Ricomà
Situació Plaça Major, 13
Edifici alçat entre els anys 1895 i 1896 pel constructor Josep Arnal i Matheu seguint un projecte de l'arquitecte provincial Ramon Salas i Ricomà. De planta baixa i tres pisos, presenta una façana simètrica, d'estil eclèctic, que es doblega generant un cos lateral molt estret. La planta baixa, amb acabat de pedra, té les obertures d'arc de mig punt lligades mitjançant impostes. Els tres pisos estan jerarquitzats, el principal té balcó corregut, el segon pis, balcons individuals i el tercer, finestres balconeres.

L'edifici va acollir les escoles públiques des de 1896 fins al 1968, quan es va construir el nou equipament escolar. Des de 1985 és la seu de l'Ajuntament i de la biblioteca municipal.