Restaurant Petra
(Barcelona | Santa Maria - Barcelonès)

Barcelona - Bar Petra (Sombrerers, 13) (Foto: Anna Corcoll, 2021)

TipusEstabliment comercial
AutorManuel Joaquim Raspall Mayol (decoració)
Situació Sombrerers, 13 / Banys Vells, 25
Situat en un edifici d'origen antic, remodelat l'any 1900, ocupa els baixos de la cantonada. El moble aparador, els vitralls i l'arrambador de la sala són modernistes, de 1916. Provenen de la xocolateria Arumí de Vic, reformada per l'arquitecte Raspall. Pel que sembla, l'any 1975, quan es va obrir l'establiment (amb el nom de restaurant Carpanta) s'acabava de desmantellar la xocolateria vigatana. És probable que els propietaris del restaurant l'adquirissin, bé directament o bé al mercat de vell.

L'arrambador és constituït per un seguit de plafons de mosaic, fets amb tessel·les de ceràmica esmaltada i vidre de formes diverses, dibuixant uns medallons amb volutes i sanefes de colors.