Casa Ravanals
(Xerta - Baix Ebre)

Xerta - Casa Ravanals (Foto: Albert Esteves, 2021)

Xerta - Casa Ravanals. Capella

Xerta - Casa Ravanals. Capella (Foto: Osikerda1, 2004)

Situació Carrer Major, 14
Casal construït probablement al segle XVII. De fet, a l'arxiu parroquial hi ha un inventari dels béns de la família Ravanals, uns importants comerciants i terratinents, on es fa esment de la casa, l'any 1658.

És un edifici entre mitgeres, de planta baixa, pis i golfes, que conserva plenament l'estructura original. Té un portal adovellat de mig punt que dona a un pati interior cobert amb aparença de plaça. Totes les obertures de la façana són balconeres, tret de les golfes, obertes amb una filera d'arcs de mig punt. Al seu damunt hi ha un ràfec força sobresortit, suportat amb cabirons treballats. De l'interior destaca la xemeneia de marbre i la capella-oratori, decorada amb jaspi, construïda l'any 1804.