Heretat Sabartés
(Banyeres del Penedès - Baix Penedès)

Banyeres del Penedès - Heretat Sabartés

Banyeres del Penedès - Heretat Sabartés (Foto: Albert Esteves, 2018)

Banyeres del Penedès - Heretat Sabartés (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carretera del Vendrell a Sant Jaume dels Domenys
L'heretat està situada al sector de ponent del terme, molt a prop del poble de Llorenç. La masia va ser construïda a mitjan segle XVIII, i va pertànyer a la família Canals i, posteriorment, a Ramon Morenés, comte de l'Asalto, Marquès de Griny i Baró de les Cinc Torres. Va ser ell qui va encarregar les reformes de l'edifici per adquirir el seu actual aspecte de palau senyorial. Actualment és propietat del les Bodegues Sumarroca.

El conjunt està format per diversos edificis, tancats per un mur amb torres als extrems, de caire casteller. De l'edifici principal en destaquen les dues torres prismàtiques i les galeries porticades. La casa és voltada de jardins, a un extrem dels quals hi ha la casa dels masovers.