Santa Maria del Mar. Porta de Sombrerers
(Barcelona | Santa Maria - Barcelonès)

Barcelona - Santa Maria del Mar. Porta de Sombrerers

Barcelona - Santa Maria del Mar. Porta de Sombrerers (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Santa Maria del Mar. Porta de Sombrerers (Foto: Albert Esteves, 2010)

Barcelona - Santa Maria del Mar. Tribuna. Imatge procedent de la porta de Sombrerers

Barcelona - Santa Maria del Mar. Tribuna. Imatge procedent de la porta de Sombrerers (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Sombrerers, 2
És la porta lateral del costat de muntanya, d'un estil molt semblant al de la porta del costat de mar, tot i que una mica més arcaïtzant. Està formada per un seguit d'arquivoltes ogivals en degradació, suportades per columnes nervades amb capitells d'ornamentació vegetal. Al capdamunt s'enlaira amb una arqueria cega, a manera de fals gablet, decorada al seu interior amb cercles de traceria lobulada. Amb una moderna neteja s'ha pogut recuperar bona part de les pintures que guarnien el timpà.

La imatge de la Mare de Déu és una reproducció, feta amb tecnologia digital, de la imatge original del segle XIV que es conserva a l'interior de la basílica.