Can Xicapila
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Can Xicapila

El Masnou - Can Xicapila (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer de Jaume I, 29
Edifici entre mitgeres, amb pati posterior que arriba fins al carrer Fontanills. Segons dades del Cadastre, va ser construït l'any 1900, en ple període modernista. El seu estil, però, s'hi allunya força i adopta solucions estètiques derivades del classicisme i de la tradició popular. Presenta una façana totalment simètrica amb els tres pisos ben diferenciats. La planta baixa, com és tradicional, presenta grans finestrals a banda i banda de la porta, amb reixes molt treballades. També és remarcable el treball dels muntants de la porta i de la barana del balcó.