Mina d'aigua
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Centre d'interpretació de la mina d'aigua

El Masnou - Centre d'interpretació de la mina d'aigua (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusTorres i dipòsits d'aigua
Situació Plaça d'Ocata
Les mines d'aigua es van començar a excavar a partir del segle XVIII, quan l'increment demogràfic va fer augmentar les necessitats hídriques, en un terreny sense rius de flux continu. Les mines eren galeries subterrànies que permetien captar l'aigua a partir d'un seguit de pous de registre, la qual era canalitzada fins a un dipòsit des d'on es distribuïa per al seu aprofitament.

Al Masnou hi havia diverses mines. Una d'elles té un tram visitable, amb entrada per la plaça d'Ocata. Allà es va habilitar el local de l'antiga carnisseria com a centre d'interpretació de la mina d'aigua. Al seu interior es va recrear una eixida amb safareig, típica de moltes cases del poble.