Casa de la Vila
(Tarrés - Les Garrigues)

Tarrés - Casa de la Vila

Tarrés - Casa de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tarrés - Casa de la Vila. Antic forn

Tarrés - Casa de la Vila. Antic forn (Foto: La Llena Ambiental -invarquit.cultura.gencat.cat-, 2021)

Situació Avinguda Montserrat, 17
Aquest edifici, tot i que molt modificat al llarg del temps, ja es designa com a casa de la vila l'any 1599. També va fer funcions de forn i de presó. Al segle XVIII es trobava en molt mal estat i el comú s'havia de reunir en una casa particular. L'any 1898 es va reformar i va adquirir la seva fesomia actual. En la reforma es va habilitar també com a escola. L'any 1995 es va ampliar incorporant la casa veïna de cal Llimona.

L'edifici té una planta rectangular força allargada i està construït amb pedra irregular, en gran part carejada i ben escairada a les cantoneres. Li aporta caràcter la gran arcada que dona accés al porxo, des del qual s'accedeix a l'antic forn, que encara es conserva, habilitat com a biblioteca.