Monument a Lluís Millet
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Casa natal de Lluís Millet

El Masnou - Casa natal de Lluís Millet (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep Salvadó Jassans
Situació Avinguda de Cusí i Fortunet, 30
Lluís Millet i Pagès, músic, compositor i fundador de l'Orfeó Català, va néixer al Masnou l’any 1867, a cal Xiquet, fill del navegant Salvador Millet Estapé i de Francisca Pagès Estapé. L'any 1977, l'Ajuntament li va dedicar un homenatge, amb una exposició, un concert i la inauguració d'un monument als jardins que duen el seu nom. És un bust de bronze de mig cos, situat damunt d'un pedestal de granit, on es veu a Millet amb les mans alçades, dirigint els cors.

El bust és obra de Josep Salvadó Jassans (Alforja, 1938 - 2006), que signava habitualment només amb el segon cognom.