Cementiri del Masnou
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Cementiri (Foto: Albert Esteves, 2021)

El Masnou - Cementiri (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorMiquel Garriga Roca
Situació Av. Joan XXIII, 100
El cementiri del Masnou va ser projectat per Miquel Garriga Roca l'any 1867 per tal de substituir l'antic cementiri del costat de l'església parroquial. Les obres es van anar allargant fins a finals de segle i, a començament del segle XX, l'arquitecte municipal, Gaietà Buïgas va plantejar un nou projecte de reforma. És durant la primera dècada del segle XX que el recinte assoleix la seva esplendor artística mercès a la construcció dels monumentals panteons de les famílies benestants masnovines, en bona major part projectats per l'arquitecte Bonaventura Bassegoda. D'ell és la capella neoromànica, obra del 1907, sufragada per Bonaventura Fontanills on existeix una cripta destinada a acollir els pobres de solemnitat i on està enterrada també la germana de Bonaventura, Antònia Fontanills.