Restes del castell de Tarrés
(Tarrés - Les Garrigues)

Tarrés - Restes del castell

Tarrés - Restes del castell (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer de la Torre
Es pot dir que del castell de Tarrés no en queda pràcticament res. Alguns trams de murs de pedra, ancorats a la roca, podrien haver format part del castell. I, més probablement, alguns carreus ben tallats que conserven les marques de picapedrer i que van ser aprofitats pels veïns del poble.

El castell és esmentat des de la primera meitat del segle XII, vinculat a Ramon de Boixadors, feudatari del comte de Barcelona. Posteriorment va passar a mans de Berenguer de Santmartí qui, l'any 1275, va cedir el castell i el terme de Tarrés al monestir de Poblet, que mantindria la plena jurisdicció des de 1367 fins al segle XIX.