El poble de Tarrés
(Tarrés - Les Garrigues)

Tarrés - Llinda del segle XVIII (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tarrés

Tarrés (Foto: Tarrés - Llinda del segle XVIII, 2021)

Situació Ctra. LV-2012. Km 23
El poble de Tarrés té un origen molt antic, probablement anterior a la conquesta cristiana. L'any 1149 el comte Ramon Berenguer IV va cedir el terme a Ramon de Boixadors, a condició que hi construís una fortalesa. Al segle XIV, i fins al XIX, va passar a la jurisdicció del monestir de Poblet. Del castell no en queda gairebé res i la seva església és de la fi del segle XVIII, però l'estructura urbana, amb alguns carrers estrets i costeruts, no ha variat gaire des dels segles XVI-XVII. El creixement i la reconstrucció urbanística es va produir a la segona meitat del segle XVIII. D'aquella època es conserven diverses llindes datades.