Cementiri. Panteó Domènec Sitjàs
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Cementiri. Sepulcre Domènec Sitjàs (Foto: Albert Esteves, 2007)

El Masnou - Cementiri. Sepulcre Domènec Sitjàs (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAdrià Casademunt / Bonaventura Bassegoda Amigó (reforma)
Situació Av. Joan XXIII
El sepulcre del constructor Domènec Sitjàs i Margenat (el Masnou, 1837 - 1903) i de la seva muller, Rosa Fontanills, va ser encarregat a l'arquitecte Adrià Casademunt, l'any 1874 i constava d'una cripta i un túmul, coronat amb un àngel. El matrimoni va morir sense fills i el panteó va passar als seus germans, Bonaventura i Francesca Fontanills, els quals van encarregar-ne una reforma a l'arquitecte Bonaventura Bassegoda. L'element més rellevant d'aquesta reforma va ser un Crist crucificat de marbre (d'autor desconegut, però que segons fonts familiars podria ser de Josep Llimona), flanquejat per les imatges dels patrons familiars, santa Rosa de Lima i sant Domènec de Guzmán.